Somogysimonyi címere

 

 

 

A címer álló, kék, háromszögű pajzs vörös pajzsfővel. A pajzs kék mezejében zöld halmon jobbra haladó, aranypatájú, -agyarú és -sörtéjű, fekete vadkan látható, melyet jobbról aranykereszt, balról arany újhold kísér. A vörös pajzsfőben csövével jobbra néző, lebegtetett helyzetű, barna ágyazatú, felhúzott kakasú ezüst vadászpuska szerepel. A címerpajzsot mindkét oldalán keresztbe tett szárú, aranymakkokkal megrakott arany tölgyfaág keretezi.

Somogysimonyi a keszthelyi hegyek végződésénél települt község. Környékének összefüggő erdőterületein jellemző az akác, a fenyő, valamint a tölgy. Ezeket a két tölgyfaág és a zöld halom jeleníti meg a címerben. A terület gazdag vadállománya révén a falu ismertté vált német, osztrák és belga területen is. Az erdő- és vadgazdálkodásra utal a vaddisznó és a puska, míg a kereszt és a félhold a történelmi múltra, a török hódoltság harcaira emlékeztet.

Somogyzsitfai Közös Önkormányzati Hivatal:

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításához. Szolgáltatásaink használatával ön beleegyezik a cookiek használatába.